Lịch sử tải xuống

Chưa có lượt tải nào cho tài liệu này.

Medical Surgical Nursing Quiz

Ảnh của kimanh68
KIM ANH K45 KTQD(5,482 tài liệu)
(0 người theo dõi)
Lượt xem 12
0
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Image CAPTCHA
Nhập các ký tự hiển thị trong ảnh.
Số trang: 9 | Loại file: DOC
  • Medical Surgical Nursing (Quiz)
    1.) A client is receiving NPH insulin 20 units
    subq at 7:00 AM daily, at 3 PM how would the
    nurse finds if the client were having a
    hypoglycemic reaction?
    A.) Feel the client and bed for dampness
    B.) Observe client kussmaul respirations
    C.) Smell client’s breathe for acetone odor
    D.) Check client’s pupils for dilation
    ANS: A -diaphoresis
    2.) Postoperative thyroidectomy nursing care
    includes which measures?
    A.) Have the client speak every 5-10 mins if
    hoarseness is present
    B.) Provide a low calcium diet to prevent
    hypercalcemia
    C.) Check the dressing all the back of the neck
    for bleeding
    D.) Apply a soft cervical collar to restrict neck
    movement
    ANS: C
    3.) What would the nurse note as typical
    findings on the assessment of a client with
    acute pancreatitis?
    A.) Steatorrhea, abd. Pain, fever
    B.) Fever, hypoglycemia, DHN
    C.) Melena, persistent vomiting, hyperactive
    bowel sounds
    D.) Hypoactive bowel sounds, decreased
    amylase and lipase levels
    ANS: A
    4.) A client is found to be comatose and
    hypoglycemic with a blood suger level 50
    mg/dl. What nursing action is implemented
    first?
    A.) Infuse 1000 ml of D5W over a 12-hour period
    B.) Administer 50% glucose IV
    C.) Check the client’s urine for the presence of
    sugar and acetone
    D.) Encourage the client to drink orange juice
    with added sugar
    ANS: B
    5.) Which medication will the nurse have
    available for the emergency treatment of
    tetany in the client who has had a
    thyroidectomy?
    A.) Calcium chloride
    B.) Potassium chloride
    C.) Magnesium sulfate
    D.) Sodium bicarbonate
    ANS: A
    6.) What is the primary action of insulin in
    the body?
    A.) Enhances the transport of glucose across
    cell walls
    B.) Aids in the process of gluconeogenesis
    C.) Stimulates the pancreatic beta cells
    D.) Decreases the intestinal absorption of
    glucose
    ANS: A
    7.) What will the nurse teach the diabetic
    client regarding exercise in his /her
    treatment program?
    A.) During exercise the body will use
    carbohydrates for energy production, which in
    turn will decrease the need for insulin
    B.) With an increase in activity the body will
    utilize more carbohydrates; therefore more
    insulin will be required.
    C.) The increase in activity results in an increase
    in the utilization of insulin; therefore the client
    should decrease his/her carbohydrate intake
    D.) Exercise will improve pancreatic circulation
    and stimulate the islet of Langerhans to increase
    the production of intrinsic insulin
    ANS: A
    8.) The nurse is caring for a client who has
    exophthalmos associated with her thyroid
    disease. What is the cause of exophthalmos?
    A.) Fluid edema in the retro-orbital tissues which
    force the eyes to protrude
    B.) Impaired vision, which causes the client to
    squint in order to see
    C.) Increased eye lubrication, which makes the
    client blink less
    D.) Decrease in extraocular eye movements,
    which results in the “thyroid stare.”
    ANS: A
    9.) What is characteristic symptom of
    hypoglycemia that should alert nurse to an
    early insulin reaction?
    A.) Diaphoresis
    B.) Drowsiness
    C.) Severe thirst
  • D.) Coma
    ANS: A
    10.) A client is scheduled for routine
    glycosylated hemoglobin (HbA1c) test. What
    is important for the nurse to tell the client
    before this test?
    A.) Drink only water after midnight and come to
    the clinic early in the morning
    B.) Eat a normal breakfast and be at the clinic 2
    hours because of the multiple blood draws
    C.) Expect to be at the clinic for several hours
    because of the multiple blood draws
    D.) Come to the clinic at the earliest
    convenience to have blood drawn
    ANS: D
    11.) A client has been inhalation vasopressin
    therapy. What will the nurse evaluate to
    determine the therapeutic response to this
    medication?
    A.) Urine specific gravity
    B.) Blood glucose
    C.) Vital signs
    D.) Oxygen saturation levels
    ANS: A
    12.) A client with diagnosis of type 2 diabetes
    has been ordered a course of prednisone for
    her severe arthritic pain. An expected change
    that requires close monitoring by the nurse
    is;
    A.) Increased blood glucose level
    B.) Increased platelet aggregation
    C.) Increased ceatinine clearance
    D.) Increased ketone level in urine
    ANS: A
    13.) The nurse performing an assessment on
    a client who has been receiving long-term
    steroid therapy would expect to find:
    A.) Jaundice
    B.) Flank pain
    C.) Bulging eyes
    D.) Central obesity
    ANS: D
    14.) A diabetic client receives a combination
    of regular and NPH insulin at 0700 hours.
    The nurse teaches the client to be alert for
    signs of hypoglycemia at
    A.) 1200 and 1300 hours
    B.) 1100 and 1700 hours
    C.) 1000 and 2200 hours
    D.) 0800 and 1100 hours
    ANS: B
    15.) It is important for the nurse to teach the
    client that metformin (Glcucophage):
    A.) May cause nocturia
    B.) Should be taken at night
    C.) Should be taken with meals
    D.) May increase the effects of aspirin
    ANS: C
    16.) A nurse assessing a client with SIADH
    would expect to find laboratory values of:
    A.) Serum Na= 150 mEq/L and low urine
    osmolality
    B.) Serum K= 5 mEq/L and low serum osmolality
    C.) Serum Na=120 mEq/L and low serum
    osmolality
    D.) Serum K= 3 mEq/L and high serum
    osmolality
    ANS: C
    17.) A priority nursing diagnostic for a client
    admitted to the hospital with a diagnosis of
    diabetes insipidus is:
    A.) Sleep pattern deprivation related nocturia
    B.) Activity intolerance r/t muscle weakness
    C.) Fluid volume excess r/t intake greater that
    output
    D.) Risk for impaired skin integrity r/t generalized
    edema
    ANS: B
    18.) A client admitted with a pheochrocytoma
    returns from the operating room after
    adrenalectomy. The nurse should carefully
    assess this client for:
    A.) Hypokalemia
    B.) Hyperglycemia
    C.) Marked Na and water intake
    D.) Marked fluctuations in BP
    ANS: D
    19.) When caring for client in thyroid crisis,
    the nurse would question an order for:
    A.) IV fluid
    B.) Propanolol (Inderal)
    C.) Prophylthiouracil
  • D.) A hyperthermia blanket
    ANS: D
    20.) A client is prescribed levothyroxine
    (Synthroid) daily. The most important
    instruction to give the client for
    administration of this drug is:
    A.) Taper dose and discontinue if mental and
    emotional statuses stabilize
    B.) Take it at bedtime to avoid the side effects of
    nausea and flatus
    C.) Call the M.D. immediately at the onset of
    palpitations or nervousness
    D.) Decrease intake of juices and fruits with high
    potassium and calcium contents
    ANS: C
    21.) The nurse would question which
    medication order for a client with acute-
    angled glaucoma?
    A.) Atropine (Atrposil) 1-2 drops in each eye now
    B.) Hydrochloride (Diuril) 25 mg PO daily
    C.) Propanolol (Inderal) 20 mg PO 2 times a day
    D.) Carbanyl choline (Isopto carbachol) eye
    drops; 1 drop 2 times a day
    ANS: A
    22.) A client tells you she has heard that
    glaucoma may be a hereditary problem and
    she is concerned about her adult children.
    What is the best response?
    A.) “There is no need for concern; glaucoma is
    not hereditary order.”
    B.) “Screening for glaucoma should be included
    in an annual eye exam for everyones over 50.”
    C.) “There may be a genetic factor with
    glaucoma and your children over 30 y/o should
    be screened yearly.”
    D.) “Are your grandchildren complaining of any
    eye problems? Glaucoma generally skips a
    generation.”
    ANS: C
    23.) What will be important to include in the
    nursing care for the client with angle-closure
    glaucoma?
    A.) Evaluation of medications to determine if any
    of them cause an increase in IOP is a side
    effect.
    B.) Observation for an increase in loss of vision;
    it can be reversed if promptly identified.
    C.) Control BP to decrease the client’s potential
    loss of peripheral vision.
    D.) Assessment for a level of discomfort; the
    client may experience considerable pain until the
    optic nerve atrophies
    ANS: A
    24.) A child is scheduled for a myringotomy.
    What goal of this procedure will the nurse
    discuss with the parents?
    A.) Promote drainage from the ear
    B.) Irrigate the Eustachian tube
    C.) Correct a malformation in the inner ear
    D.) Equalize pressure on the tympanic
    membrane
    ANS: A
    25.) After a client’s eye has been
    anesthetized, what instructions will be
    important for the nurse to give the client?
    A.) Do not watch TV for at least one day
    B.) Do not rub the eye for 15-20 minutes
    C.) Irrigate the eye every hour to prevent
    dryness
    D.) Wear sunglasses when in direct sunlight for
    the next 6 hours
    ANS: B
    26.) A child diagnosed with conjunctivitis.
    Which statement reflects that the child
    understood the nurse’s teaching?
    A.) “It’s okay for me to let my friends use my
    sunglasses while we are playing together.”
    B.) “It’s okay for me to softly rub my eye, as long
    as I use the back of my hand.”
    C.) “I can pick the crustly stuff out of my
    eyelashes with my fingers when I wake up in the
    morning.”
    D.) “I will use my own washrag and towel while
    my eyes are sick.”
    ANS: D
    27.) What medication would the nurse
    anticipate giving a client with Meniere’s dse?
    A.) Nifedipine
    B.) Amoxicillin
    C.) Propanolol
    D.) Hydrochloride (Hydro DIURIL)
    ANS: D
    28.) When teaching a family and a client
    about the use of a hearing aid, the nurse will

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 29/11/2016 , 08:59

Mô tả tài liệu:

Medical Surgical Nursing Quiz

Medical Surgical Nursing Quiz

Tin mới nhất

Trang